Uppsalasoppa med pepparrotsyoghurt

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit rotselleri
  • 4 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 1 msk kycklingfond el 1 hönsbuljongtärning
  • 1 timjankvist
  • 1 bit pepparrot
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 100 g skivat sidfläsk
  • 1 knippa bladpersilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka löken, rotfrukterna och potatisen i centimeterstora bitar. Hetta upp en stor gryta och fräs löken utan att den tar färg. Ha i rotfrukter och potatis och låt det fräsa någon minut. Slå på vattnet och ha i en timjankvist. Blanda också ner kycklingfonden och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Riv pepparroten. Blanda den tillsammans med yoghurt i en skål.
  2. Strimla fläsket och stek det knaprigt. Skiva purjon och låt den steka med på slutet. Hacka persiljan grovt och blanda ner den i grytan. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Skeda över pepparrotsyoghurt och lägg till sist över lite fläsk- och purjohack. Avsluta med lite riven pepparrot på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept