Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad

Markus Aujalay 2020

Ungsbakad lax med medelhavspotatissallad

18 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk lax i bit
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal från
  • 400 g potatis, kokt
  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 gurka, urkärnad och nedskuren i bitar
  • 1 röd paprika, skuren i bitar
  • 1 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • 1 msk persilja, hackad
  • några kvistar basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk vinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt, socker, peppar och citronskal. Gnid in kryddorna i laxen och låt helst dra 30 minuter. Baka i ugn eller på grill.
  2. Blanda samtliga ingredienser till vinägretten. Lägg i övriga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.