Torsk med räkor, gurka och pepparrot

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé, helst ryggbiten
  • 2 hg oskalade räkor
  • 0,5 färsk gurka
  • 3 msk lätt-creme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 knippa dill
  • 1 bit pepparrot
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Salta torsken och låt den vila ca en timma.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Dela fisken i fyra jämnstora bitar.
  4. Peppra.
  5. Ugnstek torsken cirka 15-20 minuter, eller tills den är fast och fin. Skala räkorna. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i mindre bitar. Blanda
  6. Creme fraiche och senap i en skål. Finhacka dillen. Blanda ner räkor, gurka
  7. Och dill. Smaka av med salt och peppar.
  8. Riv pepparroten.
  9. Servera torsken med kokt potatis, räk- och grukröran och strö till sist över
  10. Pepparroten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept