Torsk med champinjoner och senapskräm

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 8 potatisar- tärnade
  • 300 g champinjoner- skivade
  • 3 msk rapsolja
  • 1 rödlök, skivad
  • 5 vitlöksstänger, skivade
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • salt och peppar
  • Senapskräm
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grov osötad senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek potatis i olja i varm stekpanna. Rör regelbundet. Lägg i svampen när potatisen börjar bli klar. Stek ytterligare några minuter. Avsluta med rödlök, vitlöksstänger och pinjenötter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda allt till senapskrämen och smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda torsken med salt och peppar. Stek i smör i varm stekpanna några minuter på varje sida beroende på fiskens tjocklek. Servera med svamp, potatisfräset och senapskräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept