Spröda svamprullar med bönor i sweet chili-vinegrette

Du behöver

  • 4 ark filodeg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g trattkantareller och röd trumpetsvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 300 g bönor
  • 1 knippa persilja

Sweet chili-vinegrette:

  • 0,5 schalottenlök
  • 2 msk sweet chilli
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek svampen i smör och olja. Finhacka lök och vitlök och låt steka med. Finhacka persilja och stek med på slutet. Salta och peppra. Lägg ut filoarken dubbelt. Smält smör och pensla över arken. Lägg svampen ovanpå och rulla ihop. Lägg rullarna på plåt med skarven neråt. Pensla över lite smält smör. Stek i ugn 200 grader i cirka 10 minuter. Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten i ca 5-7 minuter.
  2. Gör under tiden vinegretten:
  3. Finhacka löken och lägg i en skål. Rör ner resten av ingredienserna.
  4. Slå av vattnet till bönorna och lägg/häll över vinegretten medan bönorna fortfarande är varma. Bryt ner persiljekvistar och blanda ner. Lägg upp på serveringsfat. Skär svamprullarna i bitar och lägg ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept