Spaghetti med kungskrabba, ärtor och vittvin

4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 1 stor bananschalottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stjälkselleri
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl gröna ärtor, frysta
  • 2 dl vitt vin
  • 200 g krabbkött från kungskrabba
  • 50 g ärtskott
  • rikligt med nyriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet.
  2. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja utan att det tar färg några minuter. Lägg i ärtor och vittvin och låt små puttra 3-4 minuter. Skär ner krabban och vänd ner och koka ytterligare någon minut. Blanda med spaghettin och ärtskotten. Smaka av med salt och peppar. Strö över parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept