Soppa på färsklök och potatis med murkelkräm och gräslök

4

Du behöver

  • 6 normalstora potatisar
  • 2 knipp färsklök ( ca 6 st) endast det vita
  • 3 msk smör
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • Fintskuren gräslök att toppa soppan med
  • Murkelkräm
  • 1 dl torkade toppmurklor
  • 1 potatis, från soppan
  • 1 färsklök, från soppan
  • 2 msk creme fraiche
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär ner potatis och lök. Fräs i smör utan att det tar färg. häll på buljong och koka tills potatisen är klar. Mixa soppa slät och tillsätt grädde. Koka upp och smaka av med lite vinäger, salt och peppar. glöm inte att spara lök och potatis till murkelkrämen.
  2. Blötlägg murkor. Förväll 3 gånger i vatten. Stek i lite smör och mixa med potatis, lök, cremefraiche och olivolja. Smaka av med salt och peppar. lägg i botten i glas och häll soppa ovanpå. Toppa med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept