Skördesoppa med kalkonchorizo och krutonger

Du behöver

  • 2 gula lökar, skurna i bitar
  • 10 hela vitlöksklyftor, skalade
  • 4 morötter,skalade och skurna i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 lagerblad
  • 200 g haricortsverts eller filébönor, skurna i mindre bitar
  • 4 tomater, delade i bitar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 bit ciabatta, skuren i tärningar
  • 2 kalkonchorizo, skivad
  • yoghurt till servering
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter och chili i smör utan att det får färg.
  2. Lägg i buljongtärning och vatten och låt koka ca 25 minuter eller tills grönsakerna är färdiga. Lägg i haricortsverts och koka 2-3 minuter till.
  3. Avsluta med persilja och tomater. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek brödet i olja och smör till knapriga krutonger. Stek med chorizon mot slutet och krydda med salt och peppar. Servera soppan med en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept