Sallad med grillade grönsaker, bacon , oliver och pinjenötter

4

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 3 tsk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3-4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 600 g färsk potatis
  • 100 g haricot verts
  • 4 ägg
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 röda paprikor
  • 6 salladslökar
  • 1 pkt bacon
  • 0,5 påse blandsallad
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Koka potatisen och skär den i bitar. Förväll haricot verts i lättsaltat vatten. Löskoka ägg, skala och halvera. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  2. Finhacka lök och rör ihop med senap, vinäger och olivolja i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda i potatis, haricot verts, ägg och oliver.
  3. Grilla hel paprika, salladslök och baconskivor. Skär grönsakerna i bitar, lägg i skalen och rör om. Vänd ner salladen, persiljan och pinjenötterna. Toppa salladen med de grillade baconskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept