Sallad med filébönor, mangold och pepparrot med lättstekt entrecote

Du behöver

  • 400 g gröna och gula filébönor, eller vaxbönor och haricortsverts
  • 1 stånd mangold, gärna i olika färger, nedskuren
  • 1 rödlök, delad och skivad
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 1 bit pepparrot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk mejram
  • 400 g entrecote
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Marinera rödlök i vinäger och olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Koka bönor i saltat vatten. Koka med mangolden och mangoldbladen sista 2 minuterna. Häll av vattnet. Blanda med rödlöken och smaka av med salt och peppar. Lägg på fat. Strö över pinjenötter och riv över färsk pepparrot.
  3. Krydda entrecoten med salt och peppar och stek i olja och smör runt om.
  4. Skiva i tunna skivor som en carpaccio och lägg på salladen. Plocka mejram och strö över fatet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept