Risonipasta med sparris, tomat och prosciutto

Du behöver

  • 4 dl risonipasta
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 ask cocktailtomater
  • ca 200 g skivad prosciutto
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • ca 5-7 dl kycklingbuljong (el grönsaksbuljong)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • några kvistar persilja

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken och fräs i lite matolja i en kastrull - utan att den tar färg. Häll på risonipastan och fräs ytterligare någon minut. Häll på vitt vin och låt koka in, späd sedan med buljonen - lite i taget. Rör regelbundet i pastan. Avsluta risonin med en klick smör, den rivna parmesanen och lite hackad persilja.
  2. Skala sparris och råstek den i lite matolja ca tre minuter. Dela på tomaterna och vänd ned dem i sparrisen.
  3. Servera risonin med sparris- och tomatblandningen och garnera med skivad prosciutto och riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept