Omelett med varmrökt Utölax, äpple och västerbottenost

4

Du behöver

  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 rödlök- grovt hackad
  • 1 rött äpple- skuret i tärningar
  • 100 g sugar snaps- nedskurna
  • 200 g varmrökt lax- plockad
  • 1 kruka gräslök- fint skuren
  • rikligt med riven västerbottenost

Gör så här

  1. Vispa ägg med grädde och smaka av med salt och peppar. Värm upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Häll i äggsmeten och rör runt lite. Låt sedan steka sakta på medelvärme.
  2. Stek lök, äpple och sugarsnaps i varm panna eller kastrull några minuter. Fördela fräset på omeletten och garnera med lax, gräslök och västerbottenost. Servera med gott knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept