Maräng med passionsfrukt, grädde och hallon

Markus Aujalay 2020

Maräng med passionsfrukt, grädde och hallon

8 ingredienser

Ingredienser

portioner

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 3 msk lemon curd
  • 3 färska passionsfrukter
  • 2 dl grädde
  • 2 dl färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Maräng:
  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Häll i vinäger och vispaytterligare någon minut. Tillsätt socker, lite i taget och vispa till fast smet. Stryk ut tunna plattor ca 3x6 cm av marängsmeten på bakplåtspapper. Baka i ugn på 100 grader ca 1 timme eller tills marängen stelnat.
  3. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med lemoncurd. Lättvispa grädden. Lägg lite grädde och lemoncurd på en marängplatta. Lägg på några hallon och lägg på en platta till. Toppa med grädde, lemoncurd och garnera med hallon. Pudra med florsocker.