Makrill med brässerad potatis, saffran och vitt vin

Markus Aujalay 2020

Makrill med brässerad potatis, saffran och vitt vin

18 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 makrillar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 800 g potatis, i bitar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 kvistar färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk apelsin, färskpressad
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 gemsalladshuvud
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olivolja. Lägg i potatis, buljontärning, vin, vatten, saffran, timjanskvistar och salt. Rör om och låt smakoka tills potatisen ar klar.
  2. Smaka av med salt, peppar, färskpressad apelsin och citron.
  3. Plocka bladen av gemsalladen och vänd ner i potatisen. Strö över persilja och rör om.
  4. Ta ur inälvorna och skär av huvud och stjärt pa makrillen. Skölj och torka. Salta och peppra och stek i olivolja ca 3-4 min pa varje sida.