Laxfilé i tunna skivor med varm vinägrett och shiitakesvamp

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 minipurjolök eller salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 bok choi eller mangold
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Stöt vitlök, chili, skal av lime och olivolja i en mortel så att allt blandar sig väl. Koka hönsbuljong och smaksätt med saften från lime, plus olivolja, salt och peppar. Rör ned kryddblandningen från morteln och koka någon minut.
  2. Dela varje bok choi, eller mangold i fyra delar och skär svampen i bitar. Fräs i olivolja och salta och peppra. Grovhacka koriander och blanda i grönsakerna när de har fått färg.
  3. Skar laxfileerna i tunna skivor. Finhacka den vita delen av purjoloken. Droppa olivoja pa ett fat och lagg de tunna laxskivorna ovanpa. Salta, peppra och stro purjoloken over. Hall den smaksatta buljongen over laxen och servera gronsakerna till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept