Lättrökt röding med äpple, pepparrot och forellrom på fänkålskrisp

Du behöver

  • 1 röding, filead, pinndragen, skinnfri
  • salt
  • 1 äpple, granny smith
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 13 skivor fänkålsbröd
  • olja till fritering
  • 1 msk forellrom
  • 1 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Salta rödingen och låt stå ca 20 minuter. Rök den lätt i Abu-rök. Rulla sedan in i plastfilm till en hård rulle och skär i skivor. Baka skivorna i ugn på 60º ca 5 minuter.
  2. Skär ner äpple och blanda med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Fritera fänkålsbrödet i 150° olja till gyllenbrun färg och låt rinna av på papper.
  4. Vid servering: Ta bort plasten från rödingskivorna och lägg en skiva röding på fänkålskrisp med lite äppelsallad. Garnera med forellrom och hackad gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept