Lammstek med kanel, sparris och mynta

4

Du behöver

  • 4 skivor av lammstek (ca 600 g)
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • 1 kanelstang
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk matolja
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 pkt sugarsnaps
  • 0,5 rödlök
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Bryn köttet på båda sidor i olja i en gryta. Salta och peppra.
  2. Tillsätt vin, vitlök, kanelstång bruten i bitar, rosmarinkvistar, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Rör om och koka under lock i ca 20 min.
  3. Skär bort den nedre delen av sparrisen, som kan vara träig i smaken, och dela den i grövre bitar. Skiva rödlöken. Fräs sparris, sugarsnaps och rödlök i olja. Smaka av med salt och peppar och vänd ned grovhackad mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept