Lammfärsfyllda rödlökar med rostad pumpa och rucola

15 november 2007
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0,5 purjolök- strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftro- rivna
  • salt och svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • Rucola till servering
  • Balsamvinägrett
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och dela rödlökarna. Tryck ur rödlöken så det blir som små skålar. Blanda med vinäger och olivolja.
  2. Blanda samtliga ingredienser till lammfärsen och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i rödlöken.
  3. Skär pumpan i klyftor och blanda med olja. Rosta i ugn på 220 grader ca 25 minuter. Stoppa i rödlökarna efter ca 10 minuter.
  4. Blanda ihop vinägretten och servera till de fyllda lökarna, rostade pumpan. Garnera med ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept