Lammfärsbiffar och minirårakor med tomat, paprika och oliver

4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 3 färska timjanskvistar
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • olivolja och smör till stekning
  • 1 grön paprika
  • 1 bifftomat
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • färsk basilika
  • 1 burk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Blanda färsen med finhackad lök, vitlök, ägg, salt och peppar. Plocka bladen från timjanskvistarna och blanda även ner dem.
  2. Riv potatisen och krama ur all vätska och häll bort. Krydda med olivolja, salt och peppar. Rör om.
  3. Forma med sked sma plattar av potatisen och sma bollar av farsen. Stek I halften olja halften smor.
  4. Tärna paprika och tomat. Hacka rödlöken och blanda allt i en skål. Krydda med oliver, olivolja, vinäger, salt och peppar. Blanda väl. Toppa med basilikablad.
  5. Servera med matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept