Lammfärs i filodeg med fetaost, spiskummin och bönor

4

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, delad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0,5 aubergine, tärnad
  • 4 msk olivolja
  • 1 liten burk kidney bönor
  • några kvistar färsk timjan, plockade blad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 pkt fetaost, bruten i mindre bitar
  • 1 msk mald spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 4 ark filodeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Stek aubergine, lök och vitlök i olivolja. Låt svalna. Blanda med köttfärs, ägg, bönor, fetaost, timjan, persilja och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut 1 ark filodeg och pensla med 1 uppvispat ägg. Lägg på hälften av köttfärsen och rulla ihop. Lägg ut nästa ark filodeg och pensla med ägg. Rulla en gång till och pensla med ägg och lägg på plåt. Gör samma sak med resten av köttfärsen och grädda sedan i ugn på 175 grader ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Skär upp och servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept