Kycklingsoppa med kantareller

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 100 g kantareller
  • 1 bit muskatpumpa
  • 1 knippa persilja
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 l vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 1 timjankvist
  • 1 msk kycklingfond
  • 0,5 liter vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och skiva vitlöken. Svetta löken i 1 msk olivolja i en kastrull. Slå på vitt vin. Ha i lagerblad och timjan. Häll i vatten, kycklingfond och grädde. Lägg på lock och låt sjuda cirka 10 minuter. Ställ åt sidan. Skär pumpan i cm-tjocka bitar. Råstek i stekpanna i lite olivolja. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i samma panna. Salta och peppra. Lämna lite plats i pannan, ha i en smörklick och stek kantarellerna. Krydda svampen. Hacka till slut persiljan och strö över. Sila soppa och mixa den. Fördela garnityret från stekpannan i botten på djupa tallrikar. Skeda upp soppan runtom. Ta några varv med svartpepparkvarnen över tallrikarna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept