Kycklingschnitzel med brynt örtsmör, citron och tomat

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 plommontomater, skalade, urkärnade och tärnade
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • Rikligt med färska, hackade örter, persilja, timjan, basilika och rosmarin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär snitt i kycklingbrösten och vik ut så att de blir schnitzlar. Krydda med salt och peppar. Stek i olivolja i varm stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Lägg upp på serveringsfat. Lägg i smöret i samma panna utan att rengöra och bryn det. Ta av från plattan och lägg i grönsaker och örter. Smaka av med citronsal- och saft, salt och peppar. Häll ovanpå kycklingen. Servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept