Kycklingcurry med koriander och mynta

4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök- hackad
  • 2 vitlöksklyftor- hackade
  • 1 liten bit ingefära- skalad och hackad
  • röd och grön chili efter smak
  • 2 msk tikka masala pasta
  • 1 tsk garam masala
  • 1 kanelstång
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 lime-saft av
  • färsk mynta och koriander
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika

Gör så här

  1. Fräs kycklingen i olja någon minut. Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Lägg i chili, tikka masala pasta, garam masala och kanelstång. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och lagerblad. Låt koka ca 25 minuter. Smaka av med salt, peppar, limesaft. Vänd ner de färska örterna. Skär ner zucchini och paprika och fräs snabbt i lite olja och vänd ner i curryn. Servera med basmatiris och yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept