Kryddpeppargravad lax med morot, sparris och örter

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé utan ben
  • 80 g salt
  • 120 g socker
  • 15 st kryddpepparkorn, krossade
  • dill
  • 4 grön sparris
  • 4 st små morötter
  • dill
  • gräslök
  • ärtskott

Gör så här

  1. Blanda salt och socker med kryddpeppar och gnid in laxen med detta. Lägg på dill och låt stå i kyl 2 dagar. Vänd på laxen efter en dag.
  2. Koka morot och sparris i saltat vatten och kyl ned i isvatten. Grönsakerna skall forfarande ha ilte tuggmottånd. Skär laxen i tunna skivor. Lägg morot, sparris och örter på varje skiva och rulla ihop. Dela på mitten och ställ upp så laxen håller ihop grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept