Köttfärsspett med potatissallad

Markus Aujalay 2020

Köttfärsspett med potatissallad

19 ingredienser

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 msk ajvar relish
  • 0,5 fetaost
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • salt
  • svartpeppar

potatissallad

  • 800 g färskpotatis, kokt
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1,5 dl svarta oliver
  • 3 msk spad från oliverna
  • 1,5 msk kapris
  • 1 msk lag, från kaprisen
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 msk lätt crème fraiche
  • 75 g bladspenat

Gör så här

  1. Blanda ihop nötfärs, lök, vitlök och fetaost i en skål. Hacka persiljan och blanda i och knäck också i ägget. Salta och peppra, men var försiktig med saltet eftersom fetaosten är salt. Forma till biffar och trä på spett. Grilla runtom till de är nästan eller helt genomstekta.
  2. Potatissalladen: Skär potatisarna i centimetertjocka skivor och lägg i en skål. Blanda försiktigt ner alla ingredienserna utom lättcremefraichen och bladspenaten som försiktigt rörs i sist.