Kantarelltartelett med tryffel och äggkräm

4

Du behöver

  • 4 tartelettskal
  • 300 g kantareller
  • 1 svart tryffel
  • 1 finhackad charlottenlök
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl rött portvin reducerat till 2 msk
  • salt
  • peppar

Äggkräm:

  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • ngr droppar svart tryffelolja

Gör så här

  1. Finhacka tryffeln. Stek kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar och blanda med charlottenlök, tryffeln och ärtor.
  2. Vispa ihop äggen, stek lätt i smör, snabbt så att den fortfarande är krämig. Mixa med grädden och smaka av med salt och peppar och tryffelolja.
  3. Lägg portvin i botten av tarteletterna och sen svampen och sist äggkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept