Kantarellomelett med sallad och rödbetor

Du behöver

  • 8 ägg
  • 3 msk vatten
  • 300 g gula kantareller
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • olivolja och smör till stekning
  • salt och peppar
  • 4 medelstora rödbetor
  • 0,5 salladshuvud, isberg
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetor i saltat vatten tills de är genomkokta. Lägg i kallt vatten och skala med fingrarna medans de är varma. Lägg i en skål och häll på olja, vinäger och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek kantareller i olja och smör på hög värme några minuter. Lägg i lök och vitlök mot slutet och stek med någon minut. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persilja.
  3. Rör ihop ägg med vatten och krydda med salt och peppar. Stek i en stor stekpanna i olja och smör. Vispa i ägget någon gång innan det är färdigstekt. Lägg på kantarellerna och vik ihop och lägg på serveringsfat.
  4. Garnera ev. med några kantareller. Lägg sallad runt om och avsluta med att lägga på rödbetorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept