Jordgubbar med lyxig vaniljkräm, pistaschnötter och mynta

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl pistaschnötskärnor
  • några kvistar mynta- plockade blad
  • Vanlijkräm:
  • 5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 40 g maizenamjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg frön, stång och mjölk i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Dra från värmen och låt dra 15 min. vispa äggulor, socker och maizena Luftigt i en bunke. Ta ur stången ur mjölken och häll i mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kanstrullen och koka upp under vispning. Ta bort från värmen och vispa i smör. Sila och låt kallna. Vispa grädden och vänd ner i krämen innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept