Indiska lammracks med korngryn, blomkål och koriander

4

Du behöver

  • 2 lammracks

Indisk kryddblandning:

  • 2 vitlöksklyftor-finha
  • 1 röd chili-finhackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk nejlika
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl kokta korngryn
  • 0,5 rödlök- skivad
  • 0,5 dl små blomkålsbuketter- kokta
  • 100 g haricorts verts- kokta
  • 2-3 msk limesaft
  • färsk koriander
  • Morotssambal
  • 4 dl fint strimlade morötter
  • 2 msk rostade kokosflingor
  • 1 strimlad grön chili
  • 1 dl vita russin
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 3-4 msk citronsaft
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Gnid in köttet med krydblandningen och låt marinera över natten.( minst 2 timmar om du ej har tid) Bryn i stekpanna och stek klart i ugn till en innertemperatur på 58 grader. Låt vila 5 minuter. Skär upp.
  2. Blanda korngryn med grönsaker och smaka av med limesaft, koriander, salt och peppar.
  3. Morotssambal
  4. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept