Indiska grönsaker med lime, chili och curry

4

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära, skalad
  • 1 grön chili
  • 1 msk matolja
  • 2 msk matolja
  • 3 msk currypulver
  • 1 gul lök
  • 10-15 st okra
  • 1 burk Kikärtor
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 4-6 plommontomater
  • 3 lime, färskpressad
  • 50 g spenat
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hacka vitlök, ingefära och chili. Stöt allt med oljan i en mortel till en kryddpasta. Skär lök och okra i bitar. Halvera tomaterna och grovhacka spenat och koriander.
  2. Häll olja i en gryta och fräs kryddpastan, currypulver, lök och okra. Häll av spadet från kikärtorna och häll i grytan. Tillsätt kokosmjolk och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomathalvorna, pressa i limen och vänd slutligen ned spenat och koriander. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept