Indiska grönsaker med lime, chili och curry

Markus Aujalay 2020

Indiska grönsaker med lime, chili och curry

16 ingredienser

Friskt, starkt och syndigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 ingefära, liten bit, skalad
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 msk matolja
  • 2 msk matolja
  • 3 msk curry
  • 1 gul lök
  • 10-15 okra
  • 1 förp kikärtor
  • 0,5 förp kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 4-6 plommontomater
  • 3 limefrukter, färskpressad
  • 50 g spenat
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hacka vitlök, ingefära och chili. Stöt allt med oljan i en mortel till en kryddpasta. Skär lök och okra i bitar. Halvera tomaterna och grovhacka spenat och koriander.
  2. Häll olja i en gryta och fräs kryddpastan, currypulver, lök och okra. Häll av spadet från kikärtorna och häll i grytan. Tillsätt kokosmjolk och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomathalvorna, pressa i limen och vänd slutligen ned spenat och koriander. Smaka av.