Hummer med blomkålskräm, hummergelé och gurka

Du behöver

  • Hummer
  • 1 svensk hummer
  • 0,5 röd chili
  • 2 dl hummerfond (se recept nedan)
  • 0,5 gelatinblad, blötlagt
  • 300 g blomkålshuvud
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 skiva landgångsbröd
  • smör
  • 1 gurka
  • 1 kvist dill
  • hummerfond
  • hummerskal
  • 1 schalottenlök
  • 3 plommontomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd paprika
  • 1 liten bit fänkål
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Koka hummern i saltat vatten 8-10 minuter. Ta upp och låt svalna. Rensa klor och stjärt och skär i 13 små bitar. Finhacka chili och strö ovanpå hummern.
  2. Värm hummerfonden och smält ner gelatinet. Häll i form och ställ kallt.
  3. Koka blomkål i grädde och mixa till slät puré. Smaka av med salt, peppar och crème fraiche.
  4. Stansa ut brödet till små runda socklar och stek till krutonger i smör. Skiva gurkan på längden och klä små cylinderformar. Lägg en krutong i botten och fyll på med blomkålskräm och hummergelé, toppa med hummer och dill.
  5. Hummerfonden:
  6. Skär ner grönsakerna grovt. Koka en buljong på hummerskalet med grönsakerna och dill. Täck med vatten och låt koka 1 timme. Sila av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept