Fisksoppa med räkor, koriander och citrus

Du behöver

  • 400 g torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 citrongräs
  • 1 fänkål, blasten
  • 1 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 1 knippa koriander
  • 0,5 l vitt vin
  • 4 potatisar
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 0,5 apelsin, saften
  • 1 lime, saften
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Spara skalet och lägg räkorna i kylen så länge. Grovhacka löken och vitlöken. Skala och skiva ingefäran. Skiva citrongräset och skär fänkålsblasten i mindre bitar. Ha i oljan i en stor, het gryta. Lägg i räkskal och grönsaker och blanda runt. Skär tomaterna i bitar och lägg ner i grytan. Tillsätt vitt vin och koriander. Salta. Lägg i potatisarna och låt sjuda 15-18 minuter, eller tills potatisen är genomkokt. Blanda ner saft från apelsin och lime, Skiva salladslöken och lägg i en skål. Kärna ur chilin och skär bort det vita fruktköttet. Strimla fint och lägg ner i skålen.
  2. Ta upp potatisarna ur grytan och lägg åt sidan. Sila soppan så att buljongen kommer i en ny kastrull. Skär fisken i bitar och låta sjuda i buljongen cirka en minut. Blanda ner grönsaker och räkor och låt det bli varmt. Fördela potatisarna i djupa tallrikar och slå soppan ovanpå. Avsluta med några varv med pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept