Fiskfilé med purjolök och salladssås

4

Du behöver

  • 600 g färsk el fryst fiskfilé, typ torsk el. hoki
  • 2 purjolökar
  • 1 bladsalladshuvud
  • 30 g smör
  • vatten
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar
  • några dillkvistar
  • lite olja på plåten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Skölj och skär purjon i grova bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten så att det knappt täcker. Salta och ha i citronsaft och hälften av smöret. Sjud under lock i cirka 20 minuter. Slå av vattnet.
  2. Ringla olja i botten på en eldfast form. Lägg på fisken, salt och peppra och ha på dill. Sätt in formen i ugnen och låt gå i cirka 10 minuter.
  3. Ta bort roten från salladen. Koka i saltat vatten ca 3 minuter. Kyl ner i kallt vatten och mixa till en slät sås. Värm den igen, smaka av med salt och peppar och rör ner resten av smöret.
  4. Lägg nya dillkvistar på fisken och servera den med purjolöken och salladssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept