Fänkålsbröd

Du behöver

Dag 1

  • 2,59 liter vatten
  • 1,35 kg klippt råg
  • 600 g linfrön
  • 600 g solrosfrön
  • 90 g anis
  • 90 g fänkål
  • 180 g salt

Dag 2

  • 2,29 liter vatten
  • 1,2 kg svart sirap
  • 300 g vört
  • 2,9 kg rågmjöl
  • 1,2 kg vetemjöl
  • 300 g jäst
  • 30 g gluten

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dag 1 och låt vila 24 timmar.
  2. Blanda fördegen med ingredienser till dag 2. Låt jäsa 30 minuter. Lägg i formar, låt stå 30-50 minuter. Ställ in brödet i ugnen på 250°, sänk genast temperaturen till 220°.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept