Falukorv på sjömansvis

Markus Aujalay 2020

Falukorv på sjömansvis

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 6 potatisar, skalade
  • 1 litet spetskålshuvud
  • 1 lättöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 liten knippa dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna. Skär potatis och lök i centimetertjoca skivor. Svetta i smör. Häll på öl, vatten och buljong. Sjud i ca 15 minuter. Plocka bladen och skär ner kålen i stora bitar. Låt sjuda med i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att ha i dill. Skär korven i tjocka bitar och stek den. Blanda ihop creme fraiche och senap i en skål, Smaka av med salt och peppar och servera till korvgrytan.