Buljongfondue med tre dippsåser

Du behöver

Fonduebuljong:

  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 st röd chili, grovt hackad
  • 2 st citrongräs, grovhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, grovhackade
  • 4 st limeblad
  • 0,5 dl japansk soya
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk mirin
  • lite färsk koriander
  • salt

Sesamdipp:

  • 2 st scharlottenlök, finhackad
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl japansk soya
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk senapspulver
  • 3 msk vatten
  • 1 msk socker
  • salt
  • peppar

Soya- och chilidipp:

  • 2 dl majonäs
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk soya
  • 1 lime, saften

Ingefäradipp:

  • 2 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st lime (saften av)
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 0,5 dl vatten
  • 1 bit färsk ingefära, skalad

Gör så här

  1. Fonduebuljong:
  2. Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer soya och salt. Låt stå och dra 10
  3. Minuter. Sila och häll i fonduegrytan.
  4. Sesamdipp:
  5. Sautera lök utan att den tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Låt kallna och servera.
  6. Soya- och chilidipp:
  7. Blanda samtliga ingredienser och smaka eventuellt av med mer soya.
  8. Ingefärsdipp:
  9. Mixa samtliga ingredienser och smaka av med salt, socker och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept