Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

13 ingredienser

Markus Aujalays goda pasta med kantareller och annan svamp. Perfekt som vardagsmiddag, snabbt och enkelt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 200 g kantareller
  • 200 g rödgul trumpetsvamp
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanost, nyriven
  • 1 citron, rivet skal från
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
  2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.