Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g gula kantareller
  • 200 g rödgul trumpetsvamp
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g rucolasallad
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • rivet skal från 1 citron
  • olja och smör till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör.
  2. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda med nykokt spaghetti och vänd ner rucola.
  3. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över parmesanost och rivet citronskal. Avlsuta med att ringla över lite olivolja och dra några extra drag på pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept