Brässerad Bressekyckling med vårprimörer och färska murklor

Från Nyhetsmorgon
VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st Bressekyckling, lår och bröst, annars annan färsk kyckling tex majskyckling
  • 3 dl grädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 4 st vårlökar
  • 8 st mindre morötter
  • ca 20 st haricot verts
  • 16 st små färskpotatis
  • 4 st sparris, vit eller grön
  • 50 gram färska toppmurklor eller torkade murklor som är blötlagda och sedan förvällda
  • 2 msk färsk pressad citron
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Bena ur fågeln och stek lår och bröst i stekpanna med olivolja på skinnsidan, krydda med salt och peppar.
  2. Lägg sedan delarna i ugnsfast form.
  3. Slå på grädden och buljongen och ställ i ugnen på 150 grader i 25 minuter tills kycklingen är klar.
  4. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är klara och spara dem
  5. Koka alla grönsaker i lättsaltat vatten tills de är klara och spara dem
  6. Dela och skölj murklorna, slå gräddsåsen från kycklingen över murklorna i en kastrull och koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.
  7. Värm upp potatis och grönsaker i lite kycklingbuljong.
  8. Arrangera med kyckling i skivor, murkelsås och grönsaker ovanpå.
  9. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept