Markus Aujalays lammfärsbiffar

Markus Aujalays lammfärsbiffar
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus Aujalays lammfärsbiffar

Av: Markus Aujalay

Från: Måndag-torsdag : riktig mat för familjen

19 ingredienser

25 min

Lammfärsbiffar med tsatziki i pitabröd. Snabbt, enkelt och gott! Recept från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen.

Kolla in alla recept och läs mer om

Markus Aujalay

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ajvar relish
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • timjan, hackad, (eller torkad)
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Tsatziki

  • 0,5 gurka, riven
  • salt (efter smak)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finriven eller pressad

Tillbehör

  • 4 pitabröd
  • 1 isbergssallad, huvud, strimlat
  • 2 tomater, skivade
  • 1 bit gurka, skivad
  • 1 rödlök, skalad och skivad

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Forma sedan färsen till biffar.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
  5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
  6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
  7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.
  8. Njut!