Helstekt rödtunga

Helstekt rödtunga
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Helstekt rödtunga

Av: Markus Aujalay

Från: Mina favoriter från Barcelona

9 ingredienser

10 min

En enkel men urgod rödtunga som är klar på bara ett par minuter. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.

Enklast tänkbara tillagning kan varaden allra bästa. Det gäller i synnerhet fisk. Rödtunga med het chili, lite vitlök och en god olivolja – där har du stor matlagning på en handfull ingredienser. Men enkel tillagning på få ingredienser ställer höga krav på råvarorna. /Markus Aujalay

Ingredienser

portioner
  • 4 rödtunga ( à 300g)
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 1 dl olivolja
  • 8 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 8 chilifrukt, små torkade
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 citron, klyftad

Gör så här

  1. Torka fisken torr med hushållspapper.
  2. Stek i olja och smör på hög värme i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
  3. Värm 1 dl olivolja, vitlök och chili i en kastrull, låt koka upp på hög värme tills vitlöken är lätt rostad.
  4. Häll oljan över fisken innan servering, salta och peppra.
  5. Servera citronklyftor till.