Chili con carne på högrev med kikärtor

Chili con carne på högrev med bönor
Foto: TV4

Markus Aujalays recept på chili con carne, en smakrik gryta på högrev med borlottibönor och kikärtor.


16 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g högrev
  • 1 st gul lök, skalad och finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 st grön/röd chili, finhackad
  • 100 g varmrökt sidfläsk/bacon
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 msk kakao
  • 0.5-1 msk spiskummin
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 5 dl rött vin
  • 100 g vita bönor
  • 100 g kikärtor
  • 100 g borlottibönor
  • persilja, finhackad
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar och bryn i olja tills det fått fin färg. Använd en stor gryta.
  2. Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering.
  3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
  4. Låt sjuda under lock 2 timmar.
  5. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept