Indisk linssoppa

Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

17 januari 2011
Visa mer
35 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 dl olja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • lite gurkmeja
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 st lime, saften
  • lite färsk koriander
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept