Indisk linssoppa

35 min
4
Indisk linssoppa
Foto: Ingvar Eriksson

Indisk linssoppa med röda linser smaksatt med garam masala, koriander, lime och chili. Receptet kommer från kokboken Måndag-torsdag: riktig mat för familjen.

Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.

17 januari 2011
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 0,5 dl olja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • lite gurkmeja
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl röda linser
  • 2 l hönsbuljong
  • 1 st lime, saften
  • lite färsk koriander
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
  3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
  4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  5. Lägg ner plockad koriander innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept