Svamptoast med parmesanost och persilja

Svamptoast med parmesanost och persilja
Foto: Ingvar Eriksson och Tina Axelsson
Från Nyhetsmorgon

En svamptoast med det lilla extra. Svamp, parmesan, grädde och persilja är en riktigt fin kombination

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens. När svamptoasten är klar ska den serveras direkt, den smakar absolut bäst då. /Markus

12 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g blandad skogssvamp, rensad och nedskuren
  • neutral olja och smör till stekning
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 0,5 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • rikligt med finriven parmesanost
  • lite hackad persilja

Gör så här

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Lägg i lök och häll på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept