Marockansk älggryta

Från Nyhetsmorgon

Älggryta på marockanskt vis med sötpotatis och spisskummin, paprika, koriander och vitlök. Servera gärna grytan med nybakat bröd.

6 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g grytbitar av älg
  • 2 sötpotatis, skalade och skurna i bitar
  • 0,5 kålrot, skalad och skuren i bitar
  • 10 små steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 0,5 tsk saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 l buljong
  • 2 msk koriander, hackad
  • olivolja
  • mjöl

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och vänd dem i mjöl kryddat med salt och peppar.
  2. Bryn bitarna i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en stekgryta.
  3. Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Stek kryddorna tills de doftar och har fått lite färg.
  4. Tillsätt löken, vitlöken och sötpotatisen och fräs snabbt.
  5. Blanda ner köttet, buljongen och koriander i grytan och späd på med buljongen och låg grytan stå och puttra i ca 50 minuter eller tills köttet är mört.
  6. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept