Tabbouli - persiljesallad

Tabbouli - persiljesallad
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Tabbouli - persiljesallad

11 ingredienser

20 min

Tabboli (tabbouleh), en frisk sallad med bulgur, citron, olivolja, vitlök och massor av bladpersilja.

Sumak är röda små bär med en syrlig, fruktig smak som används mycket i mat från mellanöstern

Ingredienser

portioner
  • 3 tomater
  • 1 l persilja, hackad
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 msk bulgur (borghol, finkrossad bulgur)
  • 2 tsk sumak
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5-1 dl citron, saft
  • 1,5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka bladpersiljan en gång.
  2. Blötlägg borgholen i vatten och låt stå.
  3. Övriga grönsaker hackas fint och allt blandas med borgholen, citronsaft, kryddor och olivolja.