Tabbouli - persiljesallad

20 min
4
Tabbouli - persiljesallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Tabboli (tabbouleh), en frisk sallad med bulgur, citron, olivolja, vitlök och massor av bladpersilja.

Sumak är röda små bär med en syrlig, fruktig smak som används mycket i mat från mellanöstern

26 april 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 3 tomater
  • 1 l persilja, hackad
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 msk finkrossad borghol(bulgur)
  • 2 tsk sumak
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5-1 dl citronsaft
  • 1,5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka bladpersiljan en gång.
  2. Blötlägg borgholen i vatten och låt stå.
  3. Övriga grönsaker hackas fint och allt blandas med borgholen, citronsaft, kryddor och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept