Papadam med mango- och räkröra

20 min
10
Från Nyhetsmorgon

Friterade flatbröd toppade med en härlig röra på mango, tomat, räkor, avokado, chili och koriander. Känner du hur det vattnas i munnen?

10 maj 2014
Visa mer
20 min
10

Du behöver

  • 10 papadam
  • 2-3 dl olja att fritera i, tex. majsolja
  • 500 g stora räkor
  • 3 stora mango
  • 2 tomater
  • 2-3 avokado
  • 1 mild, röd chili.
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 1-2 lime, pressade
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Garnering

  • Ärtskott

Gör så här

  1. Börja med att värma upp olja till papadambröden. Lägg en bit hushållspapper på en bricka. Fritera varje bröd var för sig och vänd emellanåt. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på papper.
  2. Hacka mango, tomater och avokado i tärningar. Kärna ur chili och skär i fina strimlor.
  3. Blanda räkorna med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt bröden i två bitar och ha sedan på räkröran. Toppa med ärtskott och lite nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept