Vit chokladmousse med fikonkompott

Vit chokladmousse med fikonkompott
Foto: tv4
Från Nyhetsmorgon

Vit chokladmousse toppad med en smakrik fikonkompott på färska eller torkade fikon samt valnötter.

21 februari 2014
Visa mer
4

Du behöver

Mousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Fikonkompott

  • 200 g färska eller torkade fikon
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 2 dl rött vin

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
  2. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädde.
  3. Skär fikonen i mindre bitar. Lägg fikon, socker och valnötter i en kastrull. Häll över vinet. Koka upp och låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  4. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll sedan upp med mousse och toppa med mynta. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept