Vit chokladmousse med fikonkompott

Vit chokladmousse med fikonkompott
Foto: tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Vit chokladmousse med fikonkompott

8 ingredienser

Vit chokladmousse toppad med en smakrik fikonkompott på färska eller torkade fikon samt valnötter.

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit bakchoklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Fikonkompott

  • 200 g färska fikon (eller torkade)
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 2 dl rött vin

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
  2. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädde.
  3. Skär fikonen i mindre bitar. Lägg fikon, socker och valnötter i en kastrull. Häll över vinet. Koka upp och låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  4. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll sedan upp med mousse och toppa med mynta. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.