Grillad ananas

Från Nyhetsmorgon

Grilla din ananas i skivor och servera med härlig kolasås.

På ananasen från Costa Rica är mittenbiten något mjukare och lättare att äta.

11 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st stor ananas

Crème fraiche

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 st vaniljstång
  • 0,75 dl kolasås (se receptet nedan)

Kolasås

  • 4 msk osaltat smör
  • 2,4 dl farinsocker
  • 1,8 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt (ca 0.5 tsk)

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på ananasen.
  2. Skala av allt skal med en vass kniv.
  3. Lägg ananasen på sidan och skär den i 10-15 mm tjocka skivor. Ta inte bort den hårdare biten i mitten, som man gör i vanliga fall.
  4. Lägg skivorna på en het grill och låt dem ligga tills skivorna har ordentliga grillränder.
  5. Vänd och låt den andra sidan få grillränder.
  6. Servera den varma ananasen med crème fraiche och en kolasås.
  7. Kolasås
    Smält smöret i en kastrull.
  8. Blanda i farinsockret och värm tills det bubblar.
  9. När sockret har smält, blanda i grädden. Var försiktig! Det kokar snabbt upp.
  10. Låt sjuda i 5 minuter tills det ser tjockt och krämigt ut.
  11. Ta av från värmen och blanda i vanilj och salt.
  12. Crème fraicheDela vaniljstången och skrapa ur fröna. Split the vanilla pod, and scrape out the seeds, add this to the crème fraiche, and add the cooled butterscotch sauce, mix well
  13. Lägg fröna i crème fraichen.
  14. Blanda i den kalla kolasåsen och blanda väl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept