Kräftsoppa med hembakat bröd

30 min (1,5 h jäsning)
4
Kräftsoppa med hembakt bröd
Foto: TV4
30 min (1,5 h jäsning)
4

Du behöver

Kräftsoppa

  • 2 msk smör
  • 2 st stora morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 400 g kräftost
  • 200 g kräftstjärtar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk finklippt dill

Bröd

  • 50 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk honung eller sirap
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 14 dl vetemjöl
  • 50 g fetaost
  • 4-6 st soltorkade tomater

Gör så här

  1. Kräftsoppa
    Riv morötterna grovt, fräs dem i smör. Strö över vetemjöl. Späd med vatten, och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra en stund.
  2. Tillsätt kräftost, crème fraiche, peppar och dill. Låt puttra en stund. Lägg i kräftstjärtarna precis innan servering.
  3. Bröd
    Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i den ljumma vätskan. Blanda i olivolja, honung, salt, vitlök samt basilika. Rör i mjölet (degen ska vara ganska lös).
  4. Låt jäsa i 35 min. Pensla en långpanna med olivolja och strö flingsalt i den innan degen trycks ut. Låt jäsa 30 min.
  5. Tryck i små biter av fetaost och soltorkade tomater. Pensla degen med olivolja och strö över flingsalt innan gräddning. Grädda i ca 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept